Újdonságok, események
 
 
                
    home az Apicom Cégcsoportról események  

  Belépés  
 Belépés    Regisztrálás 

Mesterember Találkozó 2014

Mult héten az Apicom Kft. megtartotta az immár hagyománnyá vált Mesterember Találkozóját Sepsiszentgyörgyön, Csikszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson.

Az előadások, szakmai gyakorlatok után állófogadást tartottak. Minden mester egy kis ajándékot kapott.


Új beruházásokkal erősít az APICOM
"Nagy lehetőségeket látok a termelésben"!

A tavaly esztendeit meghaladva, nagyobb üzleti forgalommal zárhatja az idei esztendőt az APICOM – tudtuk meg Szilágyi Imrétől, a cég tulajdonosától. A vállalkozó nem titkolta, a siker a termelési tevékenység erősítése idézte elő amire idén és jövőre is – saját pénzből és pályázati forrásból is – jelentős összeget fordítanak. Elárulta, jelenleg két befektetői csoporttal is tárgyalásba áll, a cél pedig az ország legnagyobb szolid energiagyártó és forgalmazó vállalatának kiépítése.

A vártnál is nagyobb lett az idei első kilenc hónap üzleti forgalma a tavalyi év hasonló időszakánál, némi visszaesés csupán csak októbertől, az építőanyag-értékesítés terén mutatkozik – számolt be lapunknak Szilágyi Imre, az APICOM elnöke. "Az idei első kilenc havi eredményeink így is gyakorlatilag a teljes tavaly esztendeivel egyeznek meg" – magyarázta.

600 ezer eurót fordítanak idén beruházásra

Az APICOM vártnál is kedvezőbb eredményeit amúgy Szilágyi a kereskedelmi mellett a cég termelés-növelésre irányuló erőfeszítéseivel magyarázza. "Nagyon nagy lehetőségeket látok a termelésben, ezért fejlesztési forrásainkat is erre irányítjuk. 2009-ben el is készítettünk egy POS CCE-s termelés fejlesztési pályázatot, amivel tavaly a Gazdasági Minisztériumban nyertünk. Most gyakorlatilag ennek a kivitelezése zajlik. A pályázat keretében egyébként 200 ezer euró vissza nem térítendő támogatást nyertünk, amihez önrészként még ugyanekkora összeget kell hozzátegyünk. A valóságban viszont a támogatáson kívül is legkevesebb 400 ezer eurót kell befektessünk, mivel a pályázat keretében támogatást nyert termelő-tevékenységhez olyan csarnok építésére is szükség van, amire legkevesebb 200 ezer eurót kell még áldozunk. A teljes beruházási érték tehát eléri a 600 ezer eurót, aminek kétharmadát mi fedezzük önrészből és banki hitelből" – magyarázta Szilágyi. A projekt amúgy kettős célt szolgálva, hatékonyság-növelésre és minőség-javításra irányulna, "Hatékonyság növelés alatt a termelésbe bevont nyersanyag mindenre kiterjedő maximális felhasználását értem, míg a minőség-javítás egyrészt a vevői elégedettség fokozását, másrészt pedig a selejt termékek arányának nullára csökkentésre révén költségmegtakarítást jelent. Mivel döntően külföldi piacokra dolgozunk, számokra mindkét elem nagyon fontos, főleg, hogy a válság miatt az árak ugyan csökkentek, de a fogyasztói igények csak növekedtek" – teszi hozzá az APICOM első embere. Ezért nem is titkolja, a termelésben rejlő lehetőségeket további fejlesztésekkel és pályázati tevékenységgel kívánják erősíteni.

Szolid-energia, munkahely teremtéssel

A vállalkozó ugyanakkor mint kifejti, versenytársaival szemben más téren is komoly előrelépést akar felmutatni. "2006-ban az APICOM-on belül egy új üzletágat hoztunk létre, az ún. szolid energiára épülő ágazatot. Ennek keretében kezdtünk el forgalmazni peletet, brikettet, illetve tűzifát, abban a 130 üzletben és üzletláncban, ahol jelen vagyunk. Ennek egy részét mi gyártjuk, más részét partnereinktől vásároljuk, de a belső piacon történő értékesítés mellett ezen termékek exportjáról is gondoskodunk. Tehát cégünk egyfajta katalizátorként is működik, hisz a saját kapacitásaink mellett igyekszünk más gyártókat is bevonni, más cégeknek is megrendelést biztosítani, a Székelyföldön belül direkt és indirekt módón minél több embernek munkát és tisztes megélhetést biztosítani" – fejti ki Szilágyi Imre, a jelenleg is 146 alkalmazottat foglalkoztató APICOM űgyvezetője. A vállalkozó biztos abban, hogy folyamatban levő új beruházásaik cégen belül az elkövetkező egy év alatt további 15-20 új munkahely létrehozásához járulnak hozzá, amit az ország jelenlegi gazdasági helyzetében mindenképpen pozitív fejleménynek tart.

Új cégbe vonnák össze a szolid-energia tevékenységet

A szolid energiahordozók iránti növekvő igény kapcsán elárulja, az ezzel kapcsolatos tevékenységeiket egy új cég kereteibe vonná össze. "Ennek érdekében több komoly befektetői csoporttal is felvettük a kapcsolatot. A tervekben szerepel egy olyan új üzem létrehozása is, ami vegyes tüzelésű termékek – azaz a fűrészporból készülő pelet és brikett – gyártását szolgálná, illetve fűtéscélú hasznosítását" – sorolja a cégvezető. Cél: az ország piacvezető pelet, brikett és tüzifa forgalmazójává válni. Az erre vonatkozó tárgyalások kapcsán a német és magyar befektetőkkel Szilágyi reményei szerint még idén megfognak tudni állapodni, jövő esztendő nyárára-őszére pedig már a szolid energiahordózók tényleges termelés is kezdetét veheti. "Sajnos a földgáz ára eddig is csak drágult, és a következő időszakban is emelkedő tendenciát mutat, miközben egyre bizonytalanabbá kezd válni az ellátása is. Nem titkolt dolog, az APICOM egyik főtevékenysége a faház-gyártás, ami kapcsán fahulladék is keletkezik. Ezért gondolkozunk abban, hogy a fűrészport is – mind másodlagos nyersanyagot – a lehető legmagasabb fokon hasznosítsuk" – teszi hozzá Szilágyi.

Két új tanúsítás

A nagyvállalkozó emellett további újdonságokkal is szolgál. "Megszereztük az ISO 14001-es környezetvédelmi tanúsítást, illetve az ISO 18001-es munkavédelmi tanúsítást. Ezáltal is környezettudatosabbá is tettük a cégek, illetve munkavédelmi szempontból is biztonságosabbá az alkalmazottaink számára" - magyarázza. Természetesen a tanúsítások megszerzése érdekében is további beruházásokat kellett eszközölniük, ám Szilágyi szerint az alkalmazottaik és vevőik elégedettsége érdekében ezt is szívesen tették.

Első hely az Apicomnak a közepes vállalatok között, a Hargita megyei Kereskedelmi és Iparkamara toplistájában!

2011-2012-es tanévkezdő támogtás

Tanévkezdő támogatásban részesitette az Apicom, a gyergyócsomafalvi Köllő Miklós Általános Iskolát.

Második hely az Apicomnak a közepes vállalatok között, a Hargita megyei Kereskedelmi és Iparkamara toplistájában!

II-ik mesterember találkozó az Apicomnál - 2010

A térség építőanyag-piacának egyik vezető szereplőjeként, az Apicomnak igen fontos, hogy folyamatos és közvetlen kapcsolatot tartson fent az itt tevékenykedő Mesteremberekkel.
Ebből a célból került megszervezésre második alkalommal is a nagysikerű Mesterember találkozó.

A helszínek: - Gyergyószentmiklós – október 25

 • Székelyudvarhely – október 26
 • Csíkszereda – október 27
 • Sepsiszentgyörgy – október 28
Nézzen képeket a gyergyói találkozóról és iratkozzon fel a következő rendezvényre a marketing@apicom.ro emailcímen, vagy bármelyik Apicom és Comat Harghita lerakatnál.

 

1.000.000 lejjel növelte törzstőkéjét az Apicom

részletek ...

Apicom termékek a Praktiker üzlet-láncban!

Az Apicom lett a Praktiker lánc legfontosabb fa- és tüzelőanyag beszállítója (lambéria, hajópadló, brikett, pellet, tüzifa).
A Botosani-i Praktiker megnyitóján mi is jelen voltunk.

Új üzletet nyitott a Comat Harghita Szenttamáson!

A Fő utca 680. Szám alatt található Comat üzlet december 4-én, 11 órától fogadta első vásárlóit.

Építkezési és belsőépítészeti anyagok, ipari cikkek, háztartási termékek széles választéka várja a vásárlókat, ráadásul az 50 lej fölött vásárlóknak sört vagy üdítőt ajándékozunk.

Keresse új üzletünket, keresse a prómóciós termékeket!

Szenttamás, Fő út, 680. Tel: 0740-132580, 0266-378085.


Bővebben ...

Apicom az “Őszi vásáron”

Az Apicom Kft. részt vesz a Székelyudvarhelyen megszervezett “Őszi vásár” kiállításon, ahol egy háromrétegű fa, Lumira márkájú nyílászárót és három házmodelünket mutassuk be.
Látogassa meg standunkat október 1-4 között 10-től 18 óráig.

Az Apicom K.F.T. támogatta a bákó magyében elhelyezkedő lészpedi magyar nyelvü általános iskolát a sikeresebb tanevkezdés érdekében!

   

Salon "Habitat & Bois"

Az Apicom résztvesz a franciaországi “Salon Habitat & Bois” nemzetközi kiállításon szeptember 17 és 21 között.   Apicom faház - a bukaresti kiállítás fő látványossága

Május 6. és 10. között szervezték meg Bukarestben a Construct Expo Ambient nemzetközi építőanyag szakkiállítást, amelyen részt vett az Apicom is egy kulcsrakész, teljesen berendezett faházzal. A kiállított 63 m2-es faház az Apicom legújabb, saját fejlesztésű házmodellje, amelynek igen praktikus a belső elrendezése. Tágas nappali, ötletesen leválasztott konyha, két szoba és fürdőszoba, illetve egy kisebb kamra és beépített gardrób is ki lett alakítva a faházban, amely használható családi és hétvégi házként egyaránt. Virágok, dísznövények, térkő, padok gondoskodtak a ház természetes környezetéről, míg belül a berendezés, a minőségi fi niszálás nyújtotta a tökéletes kényelem érzetét a látogatóknak, akiket igazán magával ragadott az idilli faház és környezetének látványa. A gazdaságos és környezetbarát faház vonzerejét tovább növelték a napenergia hasznosítására felszerelt rendszerek: napelem biztosította a ház világítását, míg napkollektor felelt a melegvíz ellátásért. A teljesen elkészített faházat (a bútorzat és naprendszer kivételével) a kiállításon 21 000 euró + áfa áron kínálták. A ház már a második kiállítási napon vevőre talált. Az ország legrangosabb építőanyag-kiállításán kétségkívül az Apicom standja, a kulcsrakész faház volt a leglátogatottabb. Sok résztvevő nyilatkozott úgy, hogy a kiállítás legvonzóbb standja volt. Az Apicom házai a csíksomlyói ApiPark lakóparkban is meglátogathatók, ahol az egyedülálló, kertes családi házak egy csendes és nyugodt családi élet feltételeit teremtik meg.

Tókos Pál

Kiadó felületek

Kiadók egyben vagy külön-külön kereskedelmi és irodafelületek a Bucsin negyed 18. Szám alatt.
Érdeklődni a 0744-575211-es telefonszámon lehet.

”Regisztrálj és nyerj!” – nyereménykampány szabályzata

1. Szervező

A kampány szervezője az Apicom KFT, székhely Gyergyócsomafalva, Akadán utca, 1184 szám. A nyereménykampány ezen szabályzat alapján fog lefolyni és kötelező minden résztvevőre nézve.

2. Résztvételi jog

A kampányban résztvesz minden olyan fizikai személy, aki regisztrál a www.apicom.ro honlapon, kitöltve a jelentkezési lapot. A kampányban nem vehetnek részt az Apicom alkalmazottai, tulajdonosai és adminisztrátorai.  Az Apicom publikussá teszi a nyertes nevét és a nyereményeket.

A nyertes sorshúzással lesz eldöntve.
Az Apicom honlapon regisztrált minden személy résztvesz a sorsoláson.

3. A kampány időtartama:  2009 január 15 – március 31.

4. A kampány nyereményei

A sorsolás az Apicom csíkszeredai kereskedelmi székhelyén lesz megtartva, az Akác utca 5 szám alatt, 2009 április 3-án egy 4 tagú bizottság jelenlétében, amley 3 Apicom alkalmazott és a cég jogi képviselőjéből fog állni.

Nyeremények:

 • Kerti pihenő  - 1 db  (értéke:  400 Euro)

VAGY

 • Hőszigetelt fa nyílászáró 400 de euro értékben

A sorshúzás nyertese saját igénye szerint választhat a két díj között.  A két díj egyike sem tartalmazza sem a szállítást sem a szerelést vagy bármely más kötödő szolgáltatást.
Amennyiben a nyertes a nyeremény értéke fölötti megrendelést vagy vásárlást szeretne eszközölni az Apicomtól, akkor a díjnak megfelelő 400 eurós árkedvezményben részesül.

5. A kampány mechanizmusa

A kampányban mindenki résztvesz, aki a megfelelő információk megadásával regisztrált az Apicom honlapján. Az érvénytelen vagy hamis információkon alapuló regisztrációk automatikusan elvesztik a sorshúzásban való részvételi jogot.

A nyeremény átvétele bármelyik Apicom kirendeltségnél vagy a cég csíkszeredai székhelyén történik: a díjat a kisorsolt nyertes személyesen veheti át, személyigazolványa felmutatásával.

6. Nyertesek publikálása

A sorshúzás nyertese az Apicom site-on (www.apicom.ro) lesz közzétéve a sorshúzástól számítva legtöbb 24 órán belül.

7. Végső rendelkezések

Amennyiben a sorshúzás időpontja valamilyen előre nem látott esemény miatt ellehetetlenedik, akkor a Szervező fenntartja a sorshúzás időpontjának halasztási jogát.

A regisztrációs űrlap kitöltésével a regisztráló egyetért azzal, hogy az Apicom felhasználja az adatokat statisztikai célokból.  A szervező garantálja a regisztrált személyek adatainak konfidencialitását.

A réstvevőknek joguk van a róluk közölt információkhoz való hozzáféréshez vagy módosításhoz a 677/2001-es törvény értelmében.

A csikszeredai központi lerakatunkban megtalálja fakereskedésünket, hol több mint 400 termékkel szolgáljuk ki klienseinket a legjobb piaci áron!

 1. Főrészáruk
 2. Félkész fatermékek
 3. Kész fatermékek
 4. Kapcsolódó termékek

Gazdag termékkínálatunk mellett hasznos ingyenes szolgáltatásokat nyújtunk klienseinknek:

 1. Ingyenes szaktanácsadás
 2. Anyagszükségletszámítás
 3. Egyedi megrendelések
 4. Hírsarok/használati útmutató mestereknek
 5. Bankkártyás fizetés

Várjuk kedves vásárlóinkat munkanapokon 7:30 - 17:30 között illetve Szombaton 7:30 - 13:00-ig!
Csíkszereda, Haladás utca 18. szám. Tel: 0266 - 315 153.   E: office@apicom.ro

 


Székelyudvarhelyi Tavaszi Expo

2007 május 17 és 20. között az Apicom résztvett az Udvarhelyi Tavaszi kiállításon. A kiállításon az Apicom által gyártott faház típusokat népszerősítettük házmakettek illetve elektronikus és nyomtatott anyagok segítségével. Bemutattuk az általunk forgalmazott Henkel Ceresit hőszigetelő rendszert és a Kanadai szendvics szerkezetet. Az expon kiállítottuk az Apicom nyílászárókat is.

 

 


Új Apicom üzlet Csíkszeredában

Január 15-én megnyitottuk új üzletünket, Csíkszeredában, a Haladás utca 18. szám alatt (100 méterre a régi kirendeltségtől). Kattintson ide, hogy megtekinthesse az új üzlet elhelyezkedési térképét. Bemutatóüzletünkben modern termékbemutatók és az építkezéshez szükséges brutt- és finisz anyagok széles választéka várja vásárlóinkat.

Látogassa meg új üzletünket hétköznap 7:30-17:30 között vagy szombaton 7:30-13:00 között!
 

Központi kereskedelmi iroda

Május 1-től, az Apicom kereskedelmi központja Csíkszeredába költözött. Az eladási és a marketing osztály korszerű, tágas székhelyben működik ezután.

Csíkszereda
Akác utca 5. szám
Hargita megye, Románia
T: 0266 311782

 


Apicom - Construct Expo 2005

Cégünk május 11-15 között résztvett a legnagyobb romániai építőanyag vásáron - Construct Expo 2004. Az Apicom erre az alkalomra egy 63 m2-es Olivia házat állított ki, bebútorozva, kulcsra készen berendezve. A PRO TV szerint, amely több alkalommal is helyszíni közvetítést adott a háztól, az Apicom faház volt a kiállítás sztárja.


 


Expo Wood Brassó

2005, március 15-18-án az Apicom részt vett a brassói faipari kiállításon - Expo Wood Brassó. Ezen a rendezvényen bemutattuk cégünk által gyártott szigetelt nyílászárókat, valamint faépítményeket.

 


Apicom vevőtalálkozó 2005

Apicom vevőtalálkozó 2005 2005. február 18-19-én tartottuk meg a szovátai Danubius szállodában az immár hagyományossá váló vevőtalálkozónkat. Ezen az eseményen, a mintegy 40 meghívott ügyfelünk mellett az Apicom Kft. vezetősége volt jelen. A találkozó, a visszajelzések alapján sikeres volt, köszönhetően a jó körülményeknek, amit egy három csillagos szálloda tud nyújtani, a gyergyószentmiklósi Step Dance tánccsoportnak, akik kitűnő műsorral kápráztattak el, és nem utolsó sorban a Szilágyi Imre és Márton László által tartott rövid bemutatónak, amelyben tudattuk ügyfeleinkkel cégünk 2004-es megvalósításait, valamint 2005-ös terveinket.

 
 
 
Az Apicom Kft. megvalósítja álmai házát ...
Faszerkezet előnyei ...
Látogasd meg az új Apicom katalógust ...
 
     

 

 

 

 
  faházak | építőanyagok | ajtók, ablakok | apipark | reklámanyag-gyártás | az Apicom Cégcsoportról


Site creat de Webizmus
     
romania.org